Restoran

Restoran raspolaže sa 60 sjedećih mjesta te terasom sa istim kapacitetom

Ponuda u restoranu

Janjetina s ražnja ( 140kn/kg )

Janjetina ispod peke ( 140kn/kg )

Jela s roštilja ( 45kn/porcija )

Riba

riječna i morska (pastrva, šaran, smuđ)

Lignje,ribice i dr.

Domaća jela

štruklji, sir s vrhnjem, žganci s kiselim mlijekom, težački rezanci, ovčetina sa zeljem, domaća šunka, razne štrudle, domaći kruh

Mlin

Vodenica „Matin mlin“ iz 17. stoljeća

Brašno proizvedeno u vodenici koristimo za pripremu kruha i žganaca u našem restoranu. Posjetitelji mogu kupiti brašno na gospodarstvu i razgledati Vodenicu besplatno ukoliko kupe brašno ili uzmu konzumaciju u našem restoranu.

Proizvodnja

integralnih brašna

domaći žganci

domaća ječmena kaša

smjesno brašno (pšenica,raž,ječam,kukuruz, proso,heljda)

brašno od ječma, zobi

proseno brašno

brašno od heljde

Aktivnosti

kupanje, sunčanje na uređenom kupalištu, vožnja čamcima, ribolov…

Priroda oko restorana je prekrasna i pruža mogućnosti aktivnog odmora u svako doba godine. No, naš položaj uz samu rijeku Dobru odredio je i našu ponudu koja se zasniva na uživanju u blagodatima koje samo rijeka može pružiti, a to je kupanje, sunčanje na uređenom kupalištu, vožnja čamcima, ribolov…. Naravno možete uživati i u šetnjama šumom, branju gljiva, vožnji biciklom...

Restoran Papalina i obiteljsko gospodarstvo Grdunac omiljeno su izletište karlovačkih biciklista i bikera iz cijele Hrvatske. Svake godine u svibnju u sklopu biciklijade koju organizira Samostalni sindikat Karlovačke županije na našem imanju okupi se i nekoliko tisuća biciklista.

Posebna zanimljivost naše ponude je svakako mogućnost da obiđete naše imanje i upoznate uživo domaće životinje i uživate u njihovoj bezbrižnoj igri.

Gospodarstvo

Uzgoj i proizvodnja

uzgoj ovaca(200 kom)

proizvodnja žitarica(za potrebe mlina)

proizvodnja povrća(za potrebe restorana)

uzgoj ostalih domaćih životinja(perad,stoka)

Povijest gospodarstva

Gospodarstvo Grdunac kupili su 1942. Mata i Jana Grdunac od barunice Elizabete von Hunolstein rođ.Bunjevac. Na imanju se u to vrijeme nalazila gostionica,trgovina, kolarnica(proizvodnja i održavanje zaprežnih kola,kovačnica i vodenica sa slapom na rijeci Dobri.

Obitelj Jane i Mate Grdunac radila je u Vodenici do 1970. Nakon čega se većinom bave ugostiteljstvom i poljoprivredom dok je vodenica prestala sa radom,sve do 2004. kada se obitelj Grdunac ponovo odlučuje da osposobe vodenicu i dovedu je u funkciju da proizvodi brašno.

Eto tako se opet počelo okretati vodenično kolo taka tika taka i mljeti pšenicu, Kukuruz,raž i ostale žitarice.